|
Hálós malacsült
Egy darab szép malachúst amít elözöleg hálóba húzott a hentes (de otthon összekötözve szintén jó) megspékelek rengeteg sóba forgatott fokhagyma gerezddel.
Sózom borsozom alaposan köröskörül, és egy sütözacskóba teszem, cikkekre vágott vöröshagyma és egy pohárka vörösbor társaságában.
Vajpuhára sütöm, ez tart kb 1,5-2 óráig, mad kicsit felnyitom a zacskót, persze csak ha szükséges, és igy pirítgatom a hús tetejét még néhány percig.
A hagymás szaftot átszüröm, nagyon kevés keményítöt hideg vízben elkeverek, és a forrásban lévö szafthoz öntm. Egyet forralom, és máris félrehúzom.
A húst megszabadítom a hálótól, vagy madzagtól, felszeletelem rámerem a mártást, és petrezselymes krumplival tálalom.
| |