|
Lecsós tepsis karaj
8 szelet vékonyra kikloffolt csontnélküli karajt sózok borsozok, lisztbe mártom, olajban mindkét oldalát pirosra sütöm. Egy tüzálló tálba lerakom, alufóliával letakarva 150 fokos sütöben melegen tartom.
Egy fej hagymát megvágok, egy darabka kolozsvári szalonnával együtt megpirítom kevés olajon, rádobok 8 darab felvágott lecsópaprikát. Sózom, és folyamatosan kevergetve megsütöm, majd lefedve 10 percig puhítom. 2 paradicsomot leforrázok, lehúzom a héját, kimagozom, és csíkokra vágom. A lecsóba 1 teáskanál pirospaprikát szórok, egy szál karikákra vágott gyulait adok hozzá, és a legvégén a paradicsomot. 5 percig forrósítom így együtt, majd 2 felvert tojást keverek bele, és az egészet a karajszeletekre öntöm.
Reszelt sajttal bövenmegszórom, és pár percre a forró sütöbe tolom.
Rizzsel tálaltam.
Nagyon finom!!!
| |