|
Burgundi sertéssült
- 1,5 kiló börös malaclapocka (gyorsérlelt)
- 500 ml burgundi
- negyed liter zöldség-, vagy húsleves
- 1 vöröshagyma
- 1 darab zeller
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 babérlevél
- 1 ágacska rozmaring
- 1 ágacska kakukkfü
- 1 gerezd fokhagyma
- pár sem egész bors
- csipet cukor
- mustár
A hagymát a többi zöldséggel együtt felaprítom és kevés olajon megpirítom. A húsevessel és a bor felével felöntöm. Beledobom a füszereket, a húst a tetejére ültetem. Sózni nem szükséges, mivel maga a hús már nitrites pácsóban érlelödött, ezáltal eléggé sós.
Az edényt (római tál, kacsasütö vagy bármi más) lefedem, és a sütöbe tolom.
1,5 órán keresztül 200 foknál puhára sütöm a húst. A maradék borral idönként meglocsolom.
Mikor már puha a hús, kiveszem az edényböl. A mártást egy szürön átpaszírozom, kevés cukorral, 1 teáskanál mustárral ízesítem. A húst addig a sütöbe visszatolom, de most fedö nélkül. A malac börét szépen megpirítom.
Éles késsel felszeletelem, a mártással és friss krumplipürével, vlamint párolt vöröskáposztával tálalom.
| |