SERTÉS : Csöben sült kelkáposztás sertésszelet |
Csöben sült kelkáposztás sertésszelet
- 1 kisebb fej kelkáposzta (60 deka kb.)
- 60 deka sovány sertéskaraj csont nélkül, vékonyra szeletelve
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evökanál füstölt szalonna kockákra vágva
- 2 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 1 púpos teáskanál liszt
- só
- bors
- olaj
- 5 deka reszelt sajt
A húst kikloffolom, sóval borssal megszórom, lisztbe mártom és forró olajban elösütöm. Egy tüzálló tálba rakom és melegen tartom.
A káposztát negyedelem, a torzsáját kivágom és vékony csíkokra vágom. Hideg víz alatt alaposan lemosom, majd forró sós vízben blansírozom. Miután lecsepegtettem, 1 fej szalonnakockákkal dinsztelt hagymára dobom, egy gerezd fokhagymát adok hozzá, sózom és borsozom, kevéske vizet és tejszínt öntök alá és lefedve megpárolom.
Mikor már majdnem puha, liszttel elkevert tejföllel behabarom és kiforralom.
A káposztát a hús tetejére kanalazom, megszórom reszelt sajttal és a sütöben ráolvasztom a sajtot.
Serpenyös krumplival tálalom.
|