Görögös tepsis tarja
80 deka krumplit héjában megföztem majd megpucoltam. Egy olivaolajjal kikent tepsi alját megsóztam és szeletelt krumplival fedtem be. A tetejét oreganoval sóval és borssal füszereztem. 6 szelet sovány, vékonyra kikloffolt tarját sóztam-borsoztam, forró olivaolajban elösütöttem. A krumpli tetejére fektettem a szeleteket, péselt fokhagymával megkentem mindegyiküket.
1 fej lilahagymát vékony karikákra vágva elosztottam a húson, és 10 db lehéjazott felkarikázott paradicsommal befedtem az egészet.
5 deka vajból 5 deka liszttel és kb 5 dl tejjel besamelt föztem, sóval borssal, böven oreganoval és 10 deka morzsolt fetával kevertem el. A paradicsom tetejére öntöttem, megcsepegtettem olivaolajjal és forró sütöben fél óra alatt átsütöttem.
Nagyon finom!!!
Oldal tetejére
|