|
Barackos szelet
4 adaghoz:
- 2 szelet kicsontozott sertéskaraj
- 4 fél konzerves barack
- 4 szelet gépsonka
- 4 ek. reszelt sajt
- só, bors
- 1 tk. méz
- 1 tk. mustár
A besamelhez:
- 1 evökanál vaj
- 1 evökanál liszt
- 2,5 dl tej
- 1 csipet örölt szerecsendió
- 1 csipet római kömény
- 1 csipet curry
- só
A húst sózom, borszom és 1 kanál forró olajban mindkét oldalát megsütöm, majd pici vizet öntök alá, lefedem és puhára párolom, majd zsírjára sütöm. Közben a 4 fél barackot legyezö formában bevagdosom, és ellapítom öket kicsit. A kisült húst sütöpapírral kibélelt tepsibe fektetem, megkenem a mustár-méz keverékével, ráteszek egy szelet sonkát, és a barackot.
A vajból és lisztböl a tejjel és a füszerekkel besamelt fözök, rákanalazom a barackra, megszórom sajttal a tetejét, és 200 fokra elömelegített sütöbe tolom kb. 10-12 percre. A tányéron csilivel megszórom.
Köret: Aszaltbarackot felkockázva és forró vízbe áztatott majd leöblített mazsolát 1 kanálka olajon megpirítok, és friss párolt rizzsel elkeverem.
| |