|
Tonhalas saláta
1 fej salátát megmosok és lecsepegtetek, majd falatokra tépkedem és egy nagy tálra rendezgetem. Körberakom cikkekre vágott paradicsommal, szintén cikkekre vágott fött tojással, vékonyra szeletelt uborkával, egy kis kockákra vagdalt mozarellával, konzervkukoricát szórok rá, végül egy kisebb fej hagymát vékony karikákra szelve és egy piros kaliforniai paprikát csíkokra vágva. A tonhalkonzervet alaposan lecsepegtetem, és villával épphogy egy picit meglazítom mielött a saláta közepére halmozom. Petrezselymes joghurtos öntettel meglocsolom.
Joghurtos öntet: Egy kis pohár joghurthoz kevertem 1 nagy evökanál light majonézt, kevés mustárt, citromlevet, sót borsot, egy csepp mézet és egy csokor friss vágott petrezselymet.
Megjegyzések: A saláta lehet fejessaláta jégsaláta, kínai kel, vagy akár endívia tetszés szerint. A hozzávalókat szintén tetszés szerint lehet variálni, én mindig azt veszem amit épp itthon tartok. Mozarella helyett lehet pl. fetát vagy trappistát használni. Szeretek olyan knzervet használni, amelyikben a hal nem teljesen morzsás, hanem jól felismerhetö haldarabokból áll. Sokkal gusztább, arról nem is beszélve, hogy természetesen finomabb is!
| |