Cézár saláta
4 személyre 1 kicsontozott csirkemellet befüszerezek, és grillserpenyöben kevés olajon, valamint 1-2 gerezd fokhagyma kíséretében pirosra sütöm.
Közben 1 szép római salátát leveleire szedek, megmosom és megszárítom a leveleket. Nagyobb fecnikre tépkedem öket.
Az öntethez lehetöség szerint 1 apró darab szardellát vagy 1 mokkáskanálnyi szardellapasztát 6 evökanál majonézzel, 1 gerezd préselt fokhagymával és 1 jó evökanál reszelt parmezánnal elkeverek. A salátára öntöm a dresszinget, és óvatosan összekeverem vele.
3 szelet fehér kenyeret lehéjazok, és kockákra vágom, majd a sült csirkemellböl visszamaradt olajban folyamatos kevergetés mellett aranysárgára pirítom.
A csibemellet csíkokra vágom, és a megpirult kenyérkockákkal egyetemben a salátához keverem. Parmezánforgácsokkal megszórva tálalom.
A csirkemellet csíkokra vágva is sütöm néha, hangulattól függöen. A szardellapaszta nem kötelezö a dresszingbe, de nagyon finom ízt ad neki! Római saláta helyett jó a jégsaláta is.
|