|
Serpenyös krumpli másképp
Kolozsvári szalonna, hagyma, krumpli, mindez kevés olajon állandó figyelés mellett megsütve. Ez lenne az alap. Hozzákevertem 4 szem színes paprikát csíkokra vágva, kicsi fokhagymával ízesítve, kevés olajon megsütögetve. Petrezslymes-tojásos-tejszínes-fetasajtos öntettel leöntve sütöttem át. Isteni finom!
A szalonnát felkockázom, és kevés olajat aláöntve lassú tüzön elkezdem pirítani. Rádobok kb 40 dekányi vékonyra szeletelt krumplit, és néha megkeverve szép pirosra, puhára sütöm a serpenyöben. Mikor ár majdnem puha, egy fej apróra vágott vöröshagymát is hozzáadok.
Egy tüzálló formába öntöm a krumplit, és ugyanabban a serpenyöben 4 szem vastaghúsú paprikát -én pirosat és narancssárgát vettem- vékony rövid csíkokra vágva megsütök. Ha kell, még egy pici olajat öntök alá, és 2 gerezd fokhagymát préselek rá. Mikor félig puha, a krumlihoz keverem.
10 deka fetát apróra morzsolok, elkeverem 2 dl tejszínnel és 3 egész tojással és egy csokor petrezselyemmel, sózom borsozom, és a krumplis paprikás egyvelegre öntöm.
Forró sütöben addig sütöm, amíg a tojásos massza már nem lágy.
| |