|
Babfözelék gyorsan
3 kanál lisztböl és olajból világos rántást készítek.
Hozzáadok egy apróra vágott hagymát, és 3 gerezd préselt fokhagymát, 1-2 percig kevergetem a tüzön, majd 1 mokkáskanál paprikával leszórom. Azonnal felengedem zöldséglevessel esetleg vízzel. 1 babérlevelet dobok bele, egy darabka füstölt szalonnát esetleg börkét. Addig fözöm, míg a hagyma megpuhul benne.
A lecsepegtetett készen vásárolt fött babot hozzáadom, és fél doboz lisztes tejföllel behabarom. Egyszer kiforralom, és máris tálalható.
Mi nagyon szeretjük a babfözeléknek ezt a formáját, gyors égy finom. Elözö napi beáztatott és megfött babból ugyanígy elkészíthetö. Van aki szereti felhasználni hozzá a bab fözölevét,de én inkább lemondok róla.
Bruschettával tálaltam.
| |