|
Krumplifözelék
Fél kiló krumplit meghámozok, félbevágom, és vékonyra szeletelem.
Annyi vízben teszem fel föni, amennyi ellepi. Egy babérlevelet, egy pici hagymát sót és majorannát adok hozzá, lefedve puhára fözöm.
Közben 2 kanál liszttel és olajjal rántást készítek. Mikor megfött a krumpli, kihalászom a babérlevelet és a hagymát belöle, berántom és jól kiforralom. Fél doboz tejfölt egy kis kanál liszttel simára keverek, a fözelékbe öntöm, és most már csak röviden forralom fel.
Feltétnek vegafasírtot sütöttem rá, 10 deka párolt brokkoliból, 2 szál reszelt sárga és fehérrépából , 5 dka reszelt sajttal, morzsával fél felvert tojással, sóval borssal ízesítve. A tojás másik felébe beleforgattam a kis zöldségpogácsákat, és szezámmagba panírozva kisütöttem.
| |