|
Babfözelék, hagyományos
Fél kiló fehérbabot hideg vízbe áztatok este. Másnap leöntöm az áztatólevet, helyette friss vízzel felteszem föni. Amikor már felforrt, leöntöm a levet róla, és újfent friss vizet öntök rá, egy babérlevéllel, egy darab kolozsvári szalonnával, sóval meg egy finomra vágott hagymával fedö alatt puhára fözöm. A lángolt kolbászt körbe bevagdosom, kevés olajon szépen megsütöm, és melléteszem a bab mellett fött szalonnát is, amelyet elözöleg itatóspapíron leszárítottam. Ha megsült mindkettö, kiveszem az olajból és félrerakom. A visszamaradó olajba (ami kolbásztól kissé paprikás lett) 2 kanál lisztet szórok, és belenyomok 3 gerezd fokhagymátvégül 2 teáskanál pirospaprikát. Evvel rántom be a fözeléket. Fött tojással, a sült szalonnával és kolbásszal tálalom.
Ha nincs idöd a babot beáztatni, viszont van otthon egy doboz fött konzervbabod, akkor ajánlom a Babfözelék_gyors_változatát
| |