|
Gyuvecsrizs
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csésze rizs
- 2 evökanál olaj
- 1 közepes padlizsán
- 1-1 sárga, zöld és piros kaliforniai paprika
- 1 cukkini
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evökanál paradicsompüré
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- só bors, kakukkfü
- személyenként 1 szelet pulykamell
A rizst a szokásos módon megpárolom.
Az összes zöldséget 1 cm-es kockákra vágom, és az olajon megdinsztelt hagymára rakom, sóval borssal, reszelt fokhagymával füszerezem, majd folyamtos kevergetés mellett addig sütögetem, amíg teljesen elfötte a levet amit eresztett. Ekkor a paradicsompürét hozzáadom, rövid ideig a zöldséggel együtt pirítom, leszórom a paprikával, majd kevéske vizet öntök alá. Még 5 percig összeforrósítom a hozzákevert rizzsel.
Fokhagymával sóval és borssal bedörzsölt kockára vágott pulykamellet nagyon kevés forró olajban pirosra sütök, és a gyuvecshez keverem.
| |