Töltött paprika/ nem hagyományos
- 50 deka vegyes darált hús
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 szál halványító zeller
- 2 ek. olívaolaj
- só
- bors
- 1 teáskanál oregánó
- 1 mokkáskanál római kömény
- 1 mokkáskanál kakukkfü
- 2 csésze párolt rizs
- 5 deka fetasajt
- 3 dl sürü paradicsom ivólé
- 2 ek. ketchup
A felaprított hagymát megfuttatom az olajon, rápréselem a fokhagymát és rádobom a húst. Füszerezem, hozzáadom az apróra vágott zellerszárat és állandó kevergetés mellett "morzsásra" sütögetem.
A paprikákat félbevágom, kivágom a csumájukat t és az ereiket, majd a kés hegyével megszúrkálom öket kívül jónéhány helyen. Egy tüzalló tálba öntöm a paradicsomot és a ketchupot és belefektetem a paprikákat.
A húst összekeverem a párolt rizzsel, és a paprikába kanalazom. Fetát reszelek rá böven, és kevés olívaolajjal meglocsolva, lefedve 200°C-os sütöbe tolom kb. 40 percre. Ezalatt a paprika és a töltelék ízét átveszi a paradicsommártás, és a sajt ráolvad a töltelékre. Köretet nem csináltam mellé külön, egy darab friss bagett viszont nagyon jól szolgál a mártás eltüntetésénél.
|