|
Pulyka brassói
- 1 nagy fej hagyma
- 2 ek. olaj
- 15 deka kolzsvári szalonna
- 50 deka pulykamell
- só, bors
- 50 deka krumpli
- olaj
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 1 csésze zsenge cukorborsó
- 1-2 gerezd fokhagyma
Egy nagy hagymát megvágok, kevés olajon megfuttatom 15 deka apró kockákra vágott kolozsvári szalonnával egyetemben. Rádobok fél kiló felkockázott pulykamellet, sózom, borsozom, és szépen lassan pirosra sütögetem, mad lefedve, kevéske vizet aláöntve fedö alatt félig puhára párolom.
Közben fél kiló krumplit megpucolok, felkockázok, és bö forró olajban kisütöm, majd papírra téve alaposan lecsepegtetem.
Ha a hús már félig puha, leszórom nagyon kevés pirospaprikával, 1 csészényi zsenge zöldborsót öntök hozzá, és készre párolom, majd zsírjára sütöm. Végül belereszelek 1-2 gerezd fokhagyamát, és hozzáadom a megsült krumplit. Összeforrósítom, és azonnal tálalom.
| |