|
Tepsis csirke
A csirkét megmosom, leszárítom és 8 darabba vágom.
A marinádhoz valókat egy kis tálkában összekeverem és bedörzsölöm vele a darabokat.
Marinád:
- 1 tk. só
- 1 tk. pirospaprika
- 1 tk. kakukkfü
- 1 tk. majoranna
- fél tk. bors
- 1 tk. méz
- pár csep citromlé
- annyi olaj, amennyit a füszerek felvesznek
A bedörzsölt csirkedarabokat kilajozott tepsibe teszem, 3-4 evökanál vizet öntök alá, ízlés szerint nehány gerezd fokhagymát (lehet nyugodtan héjastól is ) és egy ágacska rozmaringot dobok mellé, majd alufóliával letakarom.
200 fokos sütöben kb. 50 percig sütöm. A húsnak puhának kell lennie ekkorra. A fóliát leveszem, a húst átforgatom, és visszatolom a sütöbe. Miután az felsö oldaluk megpirult, megint átforgatom a húst, ha kell még egy kevés folyadékot öntök alá, és készre pirítom.
A sütés kezdetekor néhány szem nyers krumplit is a hús mellé szokam dobni, füszerekkel és olajjal bedözsölve.
Ha a krumplit kicsit (5-10 percig) elöfözöm, akkor ráér a hús mellé tenni, miután a fóliát leveszem róla.
| |