| SZÁRNYASOK : Szezámos csirkefalatkák vegyes salátával |
Szezámos csirkefalatkák vegyes salátával
Személyenként:
- * fél csirkemell kockákra vágva
- * 1 teáskanál szezám
- * 1 kanál olívaolaj
- * fél avokádó
- * 1 nyers gombafej
- * fél római saláta
- * 2 szem koktélparadicsom
- * 3 ek. piroshúsú paprika
- * 2 szelet ciabatta kockákra vágva
- * fél gerezd fokhagyma
Az öntethez: olívaolaj, citromlé, fokhagyma, só, bors, 1 mokkáskanálka mustár, 1 mokkáskanál méz.
A csirkemellet felkockázom, sózom, és 5 percig állni hagyom. Forró olívaolajban pirosra sütöm öket körös-körbe, majd félretolom a húst a serpenyöben. A ciabattát a visszamaradó olajba dobom, rápréselem a fokagymát és állandó forgatás mellett ropogósra pirítom, majd itatóspapírra kiszedem. A húsra rászórom a szezámmagot, és 1-2 percig pirítom. A tányért kirakom a falatokra tépett római salátával, kockára vágott paprikával, felezett paradicsommal, szeletekre vágott avokádóval és gombával. A saláta tetejére pakolom a húst és a pirított ciabattát, és meglocsolom az öntettel.
| |