|
Hamis rétes
- 14 db pici palacsinta
- vaj a forma kikenéséhez és a tetejére
- cukros mák egy pici tejszínnel kikeverve (ne túl folyósra!)
- 25 deka cukros vaníliás túró + 2 tojássárgája
- 1 csésze meggy + kevéske meggylé + cukor
- 1 tk. keményítöpor a sürítéshez
- A meggy levét cukorral felforralom. Hideg meggylével simára keverem a keményítöt és besürítem vele a levet. A meggyszemeket csak átforrósítom benne. Nagyon sürünek és krémesnek kell lennie!
- A cukrozott mákot kevés tejszínnel simára keverem.
- A túrót 2 tojássárgájával és vaníliás cukorral elkeverem.
- Egy darab folpackot a munkalapra terítek, erre 3 db palacsintát fektetek, úgy, hogy fedjék egymást egy kicsit. A közepére terítem a mákot egy vastag csíkban egyenletesen. A fólia segítségével feltekerem a palacsintát, mint a rétest.
- A túrót és a meggyet ugyanígy beletöltöm 3-3 palacsintába.
- Egy özgerinc formát kivajazok és 5 db palacsintával kibélelem. A palacsinták fedjék egymást, és a széleke lógjon túl.
- Most ügyesen a formába görgetem a kész palacsintarudakat egymás után. Rájuk hajtom a túllógó széleket. Vajdarabkákat teszek a tetejére, és 200 fokos sütöben 20 percig sütöm.
- Langyosra hütve, porcukorral leszórva tálalom.
| |