|
Focaccia
1 cs. szárított élesztöt szórtam a kenyérsütö üstjébe, hozzáadtam 40 deka lisztet, 1 tk. sót, 3 ek. olívaolajat, és 3 dl vizet. Dagasztás közben még egy pici vizet adagoltam hozzá, mert nem volt elég lágy a tészta. 40 perc kelés után kivettem az üstböl a duplájára kelt tésztát, egy kiolajozott tepsire tettem, kézzel vékonyra nyújtottam, és az ujjaimmal sürün mélyedéseket nyomtam bele. Olívaolajjal meglocsoltam, majd a tepsit mozgatva a kis mélyedésekbe folyattam az olajat. Rozmaringlevelekkel megszórtam, pár szem magos fekete olívát nyomkodtam bele, és tengeri sóval megszórtam. 200 fokossütöben aranybarnára sütöttem.
Kenyérsütöben dagasztva a ráfordított munka nem több mint 8 perc, a hozzávalók méricskélését és a tepsibe terítést beleértve. A megkelt tésztának meglehetösen lágynak kell lennie!
| |