|
Tökmagos kifli
Tökmagos kifli- panasonic kenyérsütö receptkönyvböl merítve az ötlet!
24 darabhoz
15 deka barnaliszt
35 deka teljeskiörlésü liszt
1 cs szárított élesztöpor
2 dl langyos víz
130 ml tej
3 deka olivaolaj (lehet olvasztott vaj is)
1,5 teáskanál só
1,5 evökanál cukor
a szóráshoz tökmag
a kenéshez 5 deka vaj, só
A kenyérsütöben a fentiekböl tésztát dagasztok, jó 40 percig kelesztem, majd kiveszem. Összegyúrom, és 6 darabra osztom. Mindegyik darabot vékony kerek lappá nyújtom.
Minden másodikat megvajazom, mintha kenyeret kennék, és sóval megszórom. Erre ráterítek egy vajazatlan lapot, és újra kinyújtom a kettöt, kb fél cm vastagra.
A korongokat 8 egyenlö cikkre vágom, és kívülröl befelé feltekerem. Vajazott tepsire fektetem a kiflket, és letakarva a dplájára hagyon kelni öket. Sütés elött sós melegvízzel lekenem, tökmaggal megszórom.
175 fokos sütöben aranysárgára sütöm, és újra lekenem sós vízzel.
| |