|
Mogyorós kalács
Csiky receptje/NLC
230 ml víz 1 tojás 450 g liszt 45 ml sovány tejpor (45g) 1/2 tk. só 50 g porcukor (kristálycukrot raktam) 75 g vaj 7,5 ml (1 1/2 tk.) szárított élesztő (1 csom. 50 dkg liszthez való élesztőt raktam)
Én kenyérsütőben szoktam összekevertetni és keleszteni.
Kelesztés után kinyújtom kb. 65x45 cm-re (csak kb!!), megkenem mogyorókrémmel (nutella), kettévágom a tésztát és belülről kifelé mindkettőt feltekerem. Majd a két feltekertet összecsavarom. (megpróbálom lerajzolni, lásd képek) A két végét összenyomom, és olyan kapcsos tortaformába rakom, aminek van egy belső betétje (vagy kuglófformába), amit én kikenek egy kis olajjal, épphogy!! Meleg helyen kb 30-45 perc újabb kelesztés, majd 200 fokos sütőben 30-35 perc sütés. (Könnyű megcsinálni, és nagyon finom! Nagyon-nagyon!!!)
| |