Csokis-gesztenyés csemege
2006.06.05. 13:41
Desszert non plus ultra!
Csokis-gesztenyés csemege
Egy 20 cm hosszú szögletes sütiformát fóliával kibélelek. 2 dl hideg tejszínt kemény habbá verek. 11,5 deka megolvasztott és lehütött keserü csokoládét hozzákeverek.
1 dl rumot egy lapos edénykébe öntök, és 4 vajaskekszet beleforgatok, majd kirakom vele a forma alját. Erre a csokihab felét szép egyenletesen rákenem. További 4 db rumos keksszel lefedem a habot
1 csomag felolvasztott gesztenyemasszát kevés rummal elvegyítek, és a kekszre kenem. Erre szintén kekszréteg következik, majd a csokihab második fele, és végül keksszel zárom le a sort. A fólia túllógó részeit ráhajtom a rakott gesztenyés-csokis kekszre, és egy éjszakára hütöbe rakom.
Másnap kiszedem a formából, kakaóporral leszórom, vagy csokival lentöm, és miután megdermedt a csoki rajta, éles, forró vízbe mártott késsel szeletekre vágom.
A keserü csokinak köszönhetöen nem túl édes, nagyon finom desszert.
|