|
Tunéziai karamelles rizs
2006.06.16. 16:29
Szerintem nem volt rossz sora ali babának...
Tunéziai karamelles rizs
3 evökanál cukrot megpirítottam egy edényben, és 2 csésze tejjel felöntöttem. Miután feloldódott a tejben a karamell, 1 csésze rizst adtam hozzá, pár ercig kevergettem, majd lefedve alacsony lángon puhára föztem.
Közben 2 dl fehér bort 2 evökanál cukorral, 1 darab fahéjjal, reszelt citromhéjjal, pár szem szegfüszeggel, fél mokkáskanál örölt római köménnyel, egy marék mazsolával, és 8 szem szárított kajszival 10 percig föztem. 2 evökanálnyi hideg borban feloldottam egy teáskanál étkezési keményítöt, és besürítettem vele kicsit a szirupot.
A megpuhult rizshez kevés juharszirupot kevertem még, mert nem tünt elég édesnek. Egy púpos evökanálnyit egy desszertes tányérra szedtem belöle, körberaktam a fött, szárított gyümölcsökkel és kanalaztam mellé a boros szirupból is. Fahéjjal, szegfüszeggel, aprított zöld pisztáciával és félbevágott friss eperrel díszítettem.
| |