|
Arancini cukkinis lecsóval
2006.07.27. 14:11
Jó alkalom a maradékok felhasználására... A füszeres rizsgombócokat külnbözö módon meg is lehet tölteni! Darálthúsos raguval, egy darabka sajttal, vagy füszeres gombával! Érdemes vele próbálkozni!
Arancini cukkinis lecsóval
A rizsgombócokhoz 45 deka megfött és kihütött vajas rizshez 2 egész tojást, 10 deka reszelt sajtot ( lehet pl. parmezán vagy gouda ) , 2 ek. paradicsompürét, 8-10 bazsalikomlevelet apróra vágva, sót és borsot kevertem. Kb. 4 cm átméröjü gombócokat formáltam belöle, és mindegyiket zsemlemorzsába forgattam. Megforrósított olajban aranysárgára sütöttem.
A cukkinilecsóhoz 1 fej megvágott vöröshagymát és 2 gerezd préselt fokhagymát olívaolajon üvegesre dinszteltem, majd 1 nagyobb cukkinit, 1-1 sárga, zöld és piros paprikát felvagdostam, megsóztam és a hagymás olajon pár percig sütögettem.Mikor már kicsit megrogyott a zöldség, 1 evökanál paradicsompürét kevertem hozzá és kevés vizet öntöttem alá. Fedö alatt 15 percig pároltam 3 ágacska kakukkfü társaságában, majd hozzádobtam 2 db lehéjazott kimagozott összevágott paradicsomot, és további 5 percig föztem, de most már fedö nélkül.
Megjegyzések: Maradék rizsköretet használtam, és parmezán helyett gouda sajtot. Melegen széttörve látszik benne a megolvadt sajt, ezáltal nagyon finom lágy íze és állaga lesz. Az arancini egy részét simán morzsába, a másik részt pedig tojásba és morzsába hempergettem, a képeken a 2 bal oldali az ami sima morzsás. Ezt a müveletet nyugodtan el is lehet hagyni, én is csak egy próbát tettem.
| |