|
Gombás melegszendvics
2006.08.02. 12:56
Egy kicsit eltér a megszokottól...
Személyenként 2 szelet ciabattát megpirítottam, fokhagymával bedörzsöltem, vajjal megkentem és sóztam. A gombákat megtisztítottam, olívaolajjal bekentem, sóval, borssal ízesítettem, és 200 fokos sütöben egy sütöpapírra téve megsütöttem.
A kenyerekre tettem a gombát, 2 szelet sajttal befedtem, és visszatoltam 3-4 percre a sütöbe.
Megjegyzés: Posírozott tojás helyett lehet lágytojást is használni, úgy sokkal egyszerübb. 2 kis szelet ciabatta helyett 1 nagyobb szelet kenyér is megteszi, de nekem most ez volt itthon. A sajtszeleteket tejbe áztattam mielött a gombára tettem, így sokkal puhább lesz, és szebben, gyorsabban olvad. Legközelebb kész hollandi mártással öntöm le a tojást, mert nem igazán rajongok reggel a göz fölött való szórakozásért.
| |