|
Részeges nyuszi
2006.09.04. 21:52
Nem kell félni, nem csuklik!
Részeges nyuszi
Hideg víz alatt alaposan lemosom a nyuszit, és kb. 8 darabba vágom.
Egy megfelelö méretü tálba teszem a darabokat, és a kövekezö pácot öntöm rá: 1 db felkockázott répa, fél felkockázott zeller, fél liter száraz fehérbor, 2 fej vöröshagyma csíkokra vágva, 2 babérlevél, 1 darab rozmaring, 1-2 ágacska kakukkfü, 3 gerezd megnyomott fokhagyma. Fóliával letakarva 2-3 napig érlelem.
A 3. napon a pácból kiveszem a darabokat,törlöpapíron leszárítom öket. Sózom borsozom, és lisztbe forgatom. Egy szélesebb edényben 5 evökanál olívaolajat hevítek, és a nyúldarabokat körös-körül szép pirosra sütöm. Ha már megsült, kiveszem a húst és a visszamaradó olajban egy fej vékonyra szelt hagymát dinsztelek, újabb 2 babérlevelet dobok hozzá, friss kakukkfüvet, rozmaringot, és ráöntöm a páclevet. Egyet forralom, majd visszateszem a húsdarabokat, és lefedve kb. 1 órán keresztül párolom.Ha kell, vizet vagy fehérbort öntök hozzá. Ha már puha a hús, újra kiszedegetem a darabokat, a levet pedig finom szürön átszüröm. 1 evökanál lisztet 1 evökanál tejföllel, és 1 dl tejszínnel simára keverek, és behabarom vele a forró mártást. A húst belerakom, átmelegítem, és tálalás elött 1 csokor friss, vágott petrezselyemmel elkeverem.
Pirított nudlival tálaltam.
A pácban kicsit elszínezödtek a zöldfüszerek és a babér, ezért kidobtam öket és frisset raktam a húshoz fözéskor.
| |