Fügés-sonkás madársaláta
2006.09.10. 14:31
Amilyen gyors, olyan finom és különleges
1 doboz friss madársalátát megmosok, leszárítom a leveleket, és elosztom a tányérokon.
Személyenként: 1 érett füge, 2 szelet pármai sonka, 4 minimozarella, 1 ek. fenyömag
A fügéket hajszálvékonyan meghámozom- épp csak a lila héjukatt távolítom el- és vékony szeletkékre vágom. A minimozarellákat félbetépkedem, a salátára rakosgatom, ugyanúgy mint a fügét is. A friss pármai sonkát hosszában félbevágom, rózsákká tekerem, és a hézagokba ültetem öket. A fenyömagot száraz serpenyöben megpirítom, és a salátára szórom.
Szölömagolajból és piros balzsamecetböl egy csipet cukorral, sóval egy dresszinget keverek, és a salátára kanalazom. Parmezánforgácsokkal díszítem.
Ehhez a salátához kizárólag frissen felszeletelt pármai sonkát veszek, sosem az elörecsomagolt, puha, szakadós fajtát. Így az igazi!
A füge sokkal jobban élvezhetö, ha meg van szabadítva a héjától, és szeletekre van vágva.
|