|
Csirkemájpástétom konyakkal
2006.09.21. 22:29
Mennyivel finomabb a házi májpástétom, mint a készen vásárolt! Ez a legegyszerübb változat, amit a végtelenségg lehet tovább fejleszteni akármilyen füszerrel. A falusi csirke májából a legfinomabb, és persze a konyakot nem szabad belöle kifelejteni!
25 deka friss csirkemájat megmosok, leszárítom, és letisztogatom az esetleges zsírdarabkáktól, erektöl. Fél deci tejszínnel, egy ágacska rozmaringgal és kakukkfüvel, kevés borssal megszórva lassú tüzön puhára párolom.
Közben 10 deka vajat fél mokkáskanál sóval habosra keverek.
A májat mixerben krémesre pürézem, majd miután kihült, a habosra kevert vajjal elvegyítem. Sóval borssal és 2 evökanál konyakkal ízesítem.
Kis porcelántálkában lefóliázva tárolom a hütöben.
| |