|
Sampiongombás-vesepecsenyés tagliatelle
2006.10.04. 16:23
Kicsit ebböl ,kicsit abból, és máris kész egy finom és gyors tésztás ebéd! Fontos, hogy a húscsíkokat nagyon forró serpenyöben, rövid ideig süsd!
20 deka csíkokra vágott vesepecsenyét pici olajon egy nagyon forró serpenyöben 2 perc alatt körös körl pirosra pirítottam. Kiszedtem a serpenyöböl, és lefedve félreraktam. Ugyanebben a serpenyöben 2 aprócska shalott hagymát felaprítva kevés olajon megdinszteltem, rádobtam 25 deka megtísztított és szeletere vágott friss sampiongombát. Addig pirítottam, míg a saját levét elfötte, majd egy kanálka liszttel leszórva tovább pirítottam, sóval borssal és kakukkfüvel füszereztem. Egy dl marsalával , 1 dl vízzel és 1 dl tejszínnel felöntöttem, lassú tüzön 8-10 percig föztem. A vége felé belekockáztam egy nagy piroshúsú holland paprikát, és a pirított húscsíkokat is hozzáadtam. Átmelegítettem és a frissen kifött tésztával valamint egy csokor vágott petrezselyemmel összekevertem.
| |