|
Borjúbecsinált polentával körítve
2006.10.06. 18:21
Ezt az ételt csirkéböl ugyanígy elkészítheted, és szerintem a zöldségeket is tetszés szerint variálhatod hozzá, mint pl. gomba, borsó, zöldbab, karfiol, stb.
1 vöröshagymát apróra vágok, kevés olajon megdinsztelem és rádobok 1 kg felkockázott borjúcombot. Fehéredésig sütögetem, majd ráreszelek 3 gerezd fokhagymát, sózom. Mikor már zsirjára sült, egy pici színt pirítok neki, majd felöntöm annyi vizzel, amennyi ellepi.Fedö alatt addig fözöm amíg félig már puha. Most 4 vékony szál szeletelt sárgarépát, egy cikk felkockázott zellert, egy kisebb fekockázott zsenge karalábét, 1 csészényi mélyhütött borsót, 10-10 deka brokkolit valamint karfiolrózsát adok hozzá. Készre fözöm a zöldségekkel együtt, majd 1 evökanálnyi vajat és kb 1 evökanálnyi lisztet összekeverek, és apránként a forró becsinálthoz adogatom. (evvel sürítem) Majorannával és petrezselyemmel böven megszórom, sózom borsozom, és kiforralom.
Elözö napi kihült és felkockázott, kevés olajon megpirított polentával tálalom.
| |