Görögös tepsis tarja
2006.10.19. 14:57
6 szép tarjaszelet, sok finom paradicsom és krumpli volt adva. Finom ebéd kerekedett belöle!
80 deka krumplit héjában megföztem majd megpucoltam. Egy olivaolajjal kikent tepsi alját megsóztam és szeletelt krumplival fedtem be. A tetejét oreganoval sóval és borssal füszereztem. 6 szelet sovány, vékonyra kikloffolt tarját sóztam-borsoztam, forró olivaolajban elösütöttem. A krumpli tetejére fektettem a szeleteket, péselt fokhagymával megkentem mindegyiküket.
1 fej lilahagymát vékony karikákra vágva elosztottam a húson, és 10 db lehéjazott felkarikázott paradicsommal befedtem az egészet.
5 deka vajból 5 deka liszttel és kb 5 dl tejjel besamelt föztem, sóval borssal, böven oreganoval és 10 deka morzsolt fetával kevertem el. A paradicsom tetejére öntöttem, megcsepegtettem olivaolajjal és forró sütöben fél óra alatt átsütöttem.
|