Szülinapi diótorta
2006.10.29. 08:45
Túlvagyunk a nagy ünnepen! +++
Nagyon jól sikerült minden, jó hangulat, szuper társaság, rengeteg finom étel és egy aranyos torta az ünnepeltnek! Mindenkinél nagyon nagy sikert aratott a torta, de tényleg különösen finomra is sikerült!
Szülinapi diótorta
2 lapból és egy réteg töltelékböl áll.
Egy diós laphoz a hozzávalók:
1 nagy bögre liszt
1 nagy bögre dió (darálatlanul mértem ki)
1 nagy bögre tej
1 nagy bögre cukor
1 tojás
1 cs. sütöpor
5 deka rama
Összekevertem alaposan a hozzávalókat és egy kb. 30x40 es tepsiben megsütöttem. Egy nagy tortához 2 lapot sütöttem külön-külön, tehát megduplázódnak így a hozzávalók.
A töltelékhez 20 deka diót picit megpirítok a sütöben. Miután kihült megdarálom, és 4 dl tejben megfözöm. Amikor felforrt a tej a dióval, 1 csomag vaníliapudingot teszek bele, amit elözöleg természetesen kevéske tejjel és 4 evökanál cukorral simára kevertem, és 1-2 evökanál rummal ízesítem. Egy tálba öntöm a kész diós pudingot, és fóliával letakarva teljesen lehütöm.
A bevonathoz szintén 4 dl tejböl és egy csomag pudingporból pudingot fözök, és lehütöm.
30 deka puha vajat 20 deka porcukorral nagyon habosra keverek, egyk felét a kihült diós pudinghoz keverem kanalanként, a másikat pedig a bevonathoz.
A diós lapok egyikét egy olyan tálcára fektetem, amelyiken késöbb tálalom a tortát. Erre rákenem a tölteléket, és a másik lappal befedem. A másik krémböl egy csészényit félreteszek, a többivel pedig gondosan bekenem a tortát. A félretett krémet egy nyomózsákba töltöm, és kis rozettákat nyomok belöle a torta szélére.
Elözöleg ételszínezékkel megszínezett marcipánfigurákkal (természetesen saját készítésü, és saját színezésü) díszítettem a kész tortát. Nagyon finom diós!
|