Csokis gesztenyés felfújt
2006.11.01. 14:53
...de nevezhetjük muffinnak is, süteménynek, szuflénak vagy akárminek. Lényege, hogy nagyon finom! Liszt nélkül készült!
1 csésze fött, pucolt, finomra darált gesztenyét 5 dkg porcukorral , 1 ek. rummal és 1 teáskanál vajjal, egy pici edényben állandó kevergetés mellett addig melegítek, míg egy szép sima kompakt massza lesz belöle. Hülni hagyom.
Mikor langyos, 2 tojás sárgáját kevertem hozzá, majd óvatosan a 2 fehérjét is, amelyet elözleg 5 deka cukorral keményre vertem.
4 pici vajjal kikent és morzsával kiszórt porcelán formába osztom szét a masszát, és egy mélyebb tepsibe vizet töltök, majd beleállítom a kis edénykéket. 170 fokos sütöben kb 20-25 perc alatt megsütöm. Szép aranybarnának és magasnak kell lennie.
Egy desszertes tányérra tejszínnel megolvasztott és simára kevert fehér és sötét csokit csorgatok, a sütit a csokira ültetem, és csokival leöntve tálalom.
|