Gesztenye krémleves
2006.11.09. 15:51
Bizony nem csak édes, kész gesztenyemasszából készült gesztenye krémleves létezik! Ez a változat egy zöldséglevesre alapul, gesztenyével, fehérborral kiegészítve. Nagyon finom, érdemes kipróbálni!
- 50 dkg gesztenye
- 1 mogyorónyi hagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 darabka zeller
- 1 tk cukor
- 1 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- 1 tojássárgája
- kb. 1 l zöldségleves
- szerecsendió
- só, bors
A gesztenyét bevagdostam és a tepsin pici vízzel megspriccelve megsütöttem és lehájaztam. Fontos, hogy a belsö, barna héjat is eltávolítsuk!
1 nagyon pici hagymát apróra vágtam, kevés olajon megfuttattam.
2 szál sárgarépát vékonyra szeleteltem, 1 darabka zellert felkockáztam, és a hagymához adtam.
A zöldségekhez adtam a gesztenyét is, leszórtam 1 tk. cukorral és kicsit megpirítottam az egészet.
1 dl fehérborral és kb. 1 liter zöldséglével felöntöttem, és puhára föztem. Szerecsendióval sóval és borssal ízesítettem, majd merülömixerrel pépesítettem. 1 tojás sárgáját 2 dl tejszínnel simára kevertem, egy kis levest mertem hozzá, elkevertem, majd a levesbe szürtem. Ilyenkor már nem szabad forralni!
Diós-teljeskiörlésü kenyérböl kockákat pirítottam a tetejére, ugyanúgy mint néhány szem szeletelt mandulát is. Félig felvert tejszínnel díszítettem.
|