Rántott pulyka sonkás-hagymás bundában
2006.11.10. 16:37
Szuper vendégváró étel, amit nem csak pulykából lehet elkészíteni! Elözö nap össze lehet állítani, és 1 órával a vendégek érkezése elött a sütöbe tolni!
3 személyre:
Személyenként a szokásos módon 1-1 szelet rántotthúst készítek. Egy tepsibe sorakoztatom öket.
2 pici fej felaprított hagymát megpirítok, 10 deka apróra vágott füstölt sonkát adok hozzá, valamint 1 gerezd fokagymát, borsozom, pár percig sütögetem. Elosztom a sonkás hagymát a rántott szeletek tetején.
1 doboz tejföböl 1 nagy kanál lisztböl, kevés pirospaprikával, és 1,5 dl tejszínböl egy sima krémet keverek, és bevonom vele a húst. Forró sütöben megsütöm.
A tefölös mártást ízlés szerint ízesítheted pirosarannyal, vegetával, delikáttal.
Nagyon nagyon kiadós étel. Partikra, nagy vendégségekre ideális! Finom frissen elkészítve is, viszont ha elözö nap állítod össze, a húson a panír megpuhul és magába szívja a hagymás sonkás ízt.....nyammm
Ha még több szárnyasétel receptet keresel, klikkelj ide!
|