|
Nagymama gesztenyés tekercse
2006.11.13. 21:32
Babi konyhájában láttam meg nagymama gesztenyés tekercsét, ami flódni és mennyei desszertek ellenére is tovább lebegett lelki szemeim elött. Most már bátran állíthatom, hogy ez bizony egy isteni csemege, és a tetejébe még sütni sem kell!
Nagymama gesztenyés tekercse
(Babi konyhájából mentettem át a receptet, ezúton is köszönet érte!)
Hozzávalók:
tésztához:
25 dkg darált háztartási keksz vagy babapiskóta,
3 ek. cukrozatlan kakaópor,
2 ek. kristálycukor,
1 kupica rum,vagy rum aroma,
10 dkg vaj,
2 ek. kókuszreszelék
2-3 ek. tej
A krém hozzávalói:
25 dkg gesztenyemassza,
5 dkg vaj,
2 ek. kókuszreszelék,
1 ek. rum,
2 csomag vaniliás cukor
A tetejére:
10 dkg étcsoki
Elkészítés:
A darált kekszet a puha vajjal,cukorral,a szitált kakaóporral,kókuszreszelékkel összedolgozzuk és félretesszük,de nem a hűtőbe!
A krémhez a gesztenyemasszát áttörjük,és az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk.Egy tiszta konyharuhát megvizezünk,kiterítjük,és a kekszmassza felét vízbe mártott késsel rásimítjuk.A gesztenyekrém felét rásimítjuk,majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük.A másik tekercset ugyanígy készítjük el.Egy órára jégbe hűtjük,majd a tetejét olvasztott csokival bevonjuk. Tálaláskor szeleteljük,tejszínhabbal tálaljuk.
Tipp: a tekercset alufóliába csomagolva akár 3-4 hónapra is lefagyaszthatjuk,így mindig lesz kéznél egy kis édesség.
| |