|
Fokhagymás borjúborda zöldséges rizzsel
2006.11.14. 14:40
Sok dolog akkor a legfinomabb, ha a lehetö legegyszerübb módon készítjük el.
Személyenként 1 szelet borjúbordát sózok-borsozok, és kevés forró olajba fektetem. Szeletenként 1 gerezd fokhagymát dobok mellé.
Mindkét oldalán megpirítom a húst, és kevés vizet öntök alá. Fedö alatt puhára párolom. Mikor megpuhult, zsírjára sütöm. Kiszedem a húst, és lefedve félrerakom. Az edényben visszamaradt pirult rétegre megint kevés vizet öntök, és addig forralom, amíg a "rozsdásra" sült húslé, és fokhagymadarabkák teljesen feloldódtak a szaftban. Visszateszem a szaftba a húst, jól átmelegítem, majd zöldséges rizzsel tálalom.
| |