|
Nugátos mogyorós tallér
2006.11.17. 13:32
Ha már egyszer a kekszeknél tartunk, akkor itt volna néhány nagyon finom nassolnivaló apróság. karácsonyra pedig egyenesen tökéletes!
- 4 nagyon friss tojásfehérje
- 12,5 deka porcukor
- 1 teáskanál vaníliáscukor
- 15 deka elözöleg sütöben megpirított, héjától ledörzsölt darált mogyoró
- 5 deka liszt
- 7,5 deka olvasztott és lehütött vaj
A tojásfehérjékböl és a cukorból, vaníliáscukorral nagyon kemény habot verek. Hozzákeverem a lisztet és a mogyorót, végül az olvasztott vajat is beledolgozom. Azonnal kis ovális tallérokat kenek egy sütöpapírral kibélelt tepsire, és 160 fokos elömelegített sütöben 25-30 percig sütöm.
Egy rácsra szedve hülni hagyom. Közben elökészítem a nugátot. 20 deka nugátot 50 fokos sütöben kenhetö állagúvá melegítek, és pár csepp konyakkal ízesítem. 2-2 tallért összeragasztok vele, és leporcukrozva hagyom megdermedni. Ha már teljesen megkeményedett benne a nugát, pléhdobozba lezárva tárolom. Nagyon finom!
| |