|
Tepsis borjúborda
2006.11.19. 13:53
Egy "kényelmes" étel, amelyhez a hozzávalókat csupán befüszerezni és lefedve a sütöbe tolni szükséges. Az eredmény 1,5 óra után csudafinom!
Személyenként:
- 1 szelet borjúborda
- 1 gerezd fokhagyma
- fél paradicsom f
- él fej vöröshagyma
- 3 szem krumpli
- 2 kanál olívaolaj
- só
- bors
- kakukkfü
- friss rozmaring
- 3 ek. fehérbor
A húst sózom, borsozom és olívaolajjal kikent tepsibe fektetem. Mellérakosgatom a fokhagymát, vöröshagymát és a cikkekre vágott paradicsomot és a rozmaringot. A krumplit felezem, sóval, 1 kanál olajjal és kakukkfüvel bedörzsölöm, a hús tetejére pakolom. Aláöntöm a bort, és alufóliával lefedve kb. 70 percig forró sütöben sütöm. Amikor már vajpuha, leveszem a fóliát róla, és villával óvatosan átforgatom a húsokat és a krumplit, majd 10-15 perc alatt szép pirosra pirítom.
Még több borjúhúsból készült étel leírását itt találod meg!
| |