Mogyorós csók-Haselnuß-Makronen
2006.11.19. 14:07
Finom adventi aprósütemény, de akkor az igazi, ha a mogyorót felhasználás elött megpirítod, és megszabadítod a barna héjától.
Hozzávalók:
4 tojásfehérje
25 deka porcukor
1 citrom reszelt héja
25 deka pirított, darált mogyoró
a díszítéshez egész mogyoró
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verem, hozzákeverem óvatosan a citrom héját és a darált mogyorót. Teáskanállal kis halmokat rakok a masszából egy sütöpapírral kibélelt tepsire. Mindegyik halmocska tetejére 1 mogyorót ültetek. 3 órán keresztül száradni hagyom a tepsin, végül 120°C-ra elömelegített sütöben 20 percig sütöm.
Még több fotót az aprósüteményekröl itt találsz, a recepteket pedig a édes_aprósütemények címszó alatt.
Zutaten:
4 Eiweiß
250 g Puderzucker
Die abgeriebene Schale von einer Zitrone
250 g geröstete und gemahlene Haselnüsse
Eiweiß mit dem Puderzucker zu steifem Schnee schlagen, Zitronenschale und Nüsse unterheben. Mit einem Teelöffel kleine Häufchen auf dem Backblech setzen, und je 1 Hasenuß draufsetzen. 3 Std. trocknen lassen und anschließend 20 Minuten bei 120°C backen.
Noch mehr Fotos von Plätzchen und Kleingebäck hier
|