Isteni gesztenyés-csokis sütemény
2006.11.21. 10:45
Egyre inkább szeretem a liszt nélküli süteményeket.Ebben a példányban sincs egy gramm liszt, csak gesztenye, dió, csoki vaj és tojás. Grüezzi in die Schwizz! ;-)
- 25 deka fött áttört gesztenye
- 13 deka olvasztott vaj
- 2 ek rum
- 15 deka porcukor
- 5 deka keserücsoki
- 4 tojás
- 15 deka darált dió
- csipet só
A vajat egy kis edényben megolvasztom és a finomra áttört (darált) gesztenyéhez adom. 4 tojássárgájával a rummal és a porcukorral sima krémet keverek belöle. Hozzákeverem a darált diót, és a durvára darabolt csokit is, majd óvatosan beleforgatom a tojások fehérjét, amelyet elözöleg egy csipet sóval kemény habbá vertem.
Egy 20 cm hosszú, sütöpapírral kibélelt szögletes sütöformába öntöm a masszát és 180 foknál jó 1 óráig sütöm a középsö rácsra tolva. A mázhoz 20 deka csokit megolvasztok, és 5 ek. tejszínnel simára, kenhetöre keverem, és bevonom vele a kihült süteményt. Másnap vágom csak meg.
Friss gesztenyéböl sütöttem, de szerintem kész gesztenyemasszából is megér egy kísérletet.
Nagyobb fotó:
|