|
Pulykaszelet Dubarry módra
2006.11.26. 23:25
Nagyon finom és nem túl komplikált étel! Nem kizárt, hogy karácsonykor ismét asztalra kerül.
8 adag hozzávalói:
- 8 szelet szép vékonyra kikloffolt pulykamell
- só, bors
- 2 evökanál liszt
- olaj
- 1 karfiol
- 10 deka vaj
- 10 deka liszt
- 4-5 dl tej
- szerecsendió
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 deka reszelt sajt
A karfiolt nagyobb rózsákra szedem, és sós vízben megpárolom. (AMC edényben pároltam, épp csak annyi vízzel alatta, amennyi a leöblítés után rajta maradt.) Ügyelni kell rá, hogy ne essen szét, hanem egy picit ress maradjon! Leszüröm, és lefedve melegen tartom.
A vajból és lisztböl világos rántást készítek, felöntöm tejjel, sóval borssal és böségesen szerecsendióval ízesítem. Belereszelek egy gerezd fokhagymát és beleszórom a reszelt sajtot.
A kikloffolt hússzeleteket sózom és borsozom, rövid ideig állni hagyom, majd lisztbe mártom, és kevés forró olajban elösütöm. Egy tüzálló tálba fektetem a szeleteket, majd mindegyikükre egy szép nagy karfiolrózsát rakok, és annyi mártást kanalazok rá, hogy a karfiolt teljesen bevonja.
170 fokra elömelegített sütöbe tolom, és 15-20 perc alatt készre sütöm. Párolt rizzsel tálalom. Nagyon finom!
November 26.
| |