|
Karfiolserpenyös
2006.11.28. 15:16
Hús, sült krumpli, vajas zöldség?A változatosság kedvéért most gratináltam a sütöben a 3 dolgot.Gyors és finom ebéd, és még a karfiolgyülölö gyerekek is azon veszik magukat észre, hogy ízlik !
Személyenént felkockázok 1-1 szelet pulykamellet, és 2 szem krumplit. Sós vízben 5 percig elöfözöm a krumplit, majd leszüröm.
A sózott-borsozott pulykamellet egy gerezd préselt fokhagymával elkeverem, és teflonserpenyöben kevés olivaolajon pirosra sütöm. Kiszedem a serpenyöböl és lefedve melegen tartom.
A visszamaradó olajhoz frisset öntök, és a leszürt krumplit körös-körül megpirítom benne.
Közben a krumpli fözövízében az apró karfiolrózsákat (személyenként kb. 10 deka) szintén 5 percig elöfözöm majd leszüröm. A krumplihoz hozzákeverem a pulykahúst, egy tüzálló edénybe teszem, a tetejére rakosgatom a karfiolt, és leöntöm a következö öntettel: Fél pohár tejföl, 1 tojássárgája, 5 deka reszelt sajt, só, bors, fél merökanál zöldség-fözölé, 1 csokor petrezselyem, mindez simára ekeverve.
15 percre forró sütöbe tolom a serpenyöt.
| |