Marcipános, nugátos és narancsos pralinék
2006.11.29. 00:50
Még nem derült ki, melyik a favorit, kóstolgatunk, próbálgatunk, keresgélünk....
Az alapötlet nagyon egyszerü: A marcipán-nugát pralinéhez a marcipánmasszát fólia között 2 mm vékonyra kinyújtom, kenhetö állagúra olvasztott nugáttal megkenem, feltekerem és lehütöm. Ha megdermedt a nugát, felszeletelem és csokiba mártom. (Van amelyiket csak félig csokiztam be, lásd fotó!) A tetejét pisztáciával díszítem.
Narancsos lapok
A kinyújtott marcipánlapot megkenem finomra darált narancshéj-grand marnier-marcipán keverékkel, befedem még egy réteg marcipánnal, erre szintén a narancsos tölteléket kenem, végül házi kumquat-gyömbér lekvárral kenem meg vékonyan. Egy tálcára téve fél órára a mélyhütöbe teszem, majd felvágom és csokiba mártom a négyzeteket.
Marcipán-nugát golyók
A marcipánt a nugáttal 1:1 arányban összegyúrom és gombócokat formálok belöle. Folyékony nugátba mártom és keserücsokival megdíszítem.
Az említett kumquat-gyömbér lekvár hozzávalói:
Egy kis tálca kumquatot vékonyra szeletelek, egy darabka gyömbért reszelve, egy mangót apró kockákra vágva, végül néhány mentalevelet adok hozzá. Befözöcukorral a csomagolás szerint felfözöm, és üvegekbe töltöm.
|