|
Mogyorós biscotti a harmadik ajtó mögött...
2006.12.03. 13:35
Nagyon jó ropogtatni-, vagy mártogatnivaló teához, kávehoz vagy kakaóhoz, de föleg vörösborhoz és füszeres forraltbor mellé!
Hozzávalók:
- 1 csésze mogyoró
- 25 deka liszt
- 16 deka cukor
- 1 evökanál rum
- fel mokkáskanál só
- fél tk. szódabikarbóna
- 2 nagy tojás
Elöször is megszabadítok egy csésze mogyorót a héjatól: 2 csésze vizet felforralok, beleszórok 1 teáskanál szódabikarbónát és beleöntöm a mogyorót. Kb. 5 percig fözöm. Leöntöm a vizet róla, hideg vízzel leöblítem. Egyenként kifordítom a mogyorókat a héjukból. Relatív könnyedén megy! Deszkán durvára vágom a mogyorót.
25 deka lisztet fél tk. szódabikarbónával, és fél mokkáskanál sóval elkeverek. Egy másik tálban 2 nagy tojást felverek, 1 evökanál rummal és 16 deka cukorral elkeverem, majd a liszthez öntöm, akárcsak a mogyorót. Összedolgozom a tésztát és habkártya segítségével 2 bagettszerü rúddá formálom a sütpapírral kibélelt tepsin. Ha nincs habkártya, egyszerüen nedves kézzel formálom a ragacsos tésztát. 180 fokos sütöben 25 percig sütöm, majd kiveszem és 10 percig hülni hagyom. Srégen 1 cm-es szeletekre felvágom, és sütörácsra sorolom öket, majd újabb 15 percre a sütöbe dugom.
| |