Ánizsos csókok
2006.12.07. 11:16
Ez rejlett a 7. ajtó mögött.
- 4 tojásfehérje
- 25 deka porcukor
- 25 liszt
- 1 evökanál ánizs (mag vagy por)
A tojások fehérjét a cukorral sürü fényes habbá verem. A lisztet elkeverem az ánizzsal és kanalanként a tojáshabhoz keverem. 2 kiskanál segítségével kis halmokat rakok egy sütöpapírral kibélelt tepsire a masszából, és egy éjszakán át hagyom szikkadni. Másnap 160°C-os sütöben 25 percig sütöm.
Fontos: A csókok teteje világos maradjon, míg a talpa lehet egy kicsit sültebb!
Egy másik recept szerint egész tojásokat kell a porcukorral és liszttel összedolgozni. Még nem próbáltam ezt a változatot, csak a tojásfehérjéset.
Anisplätzchen
- 4 Eiweiß
- 250 g Puderzucker
- 250g Mehl
- 1 El. Anissamen, oder Pulver
Eiweiß mit de Zucker schaumig rühren, bis die Masse dick und cremeartig ist. Mehl mit den Anissamen mischen, und löffelweise unter die Creme rühren. Mit 2 Teelöffeln kleine Häufchen auf das Backblech setzen. Über Nacht bei Zimmertemperatur trocknen lassen und am anderen Tag im vorgeheizten Backofen ca. 25 Min. bei 160°C backen.
|