|
Pisztáciás kekszek
2006.12.08. 10:09
Nagyon finom és nagyon édes ez a sütemény, de azt mondom: ha lúd, akkor legyen kövér!
- 2 tojássárgája
- 30 deka marcipánmassza
- 10 deka porcukor
- 10 deka sózatlan pisztácia finomra darálva
A fenti hozzávalókat a robotgépben sima masszává dolgozom össze. 2 kanál segítségével vagy nedves kézzel 2 cm-nyi gombócokat görgetek, és sütöpírral kibélelt tepsire ültetem öket. 2 tojásfehérjét villával kicsit felverek, és böven bekenem vele a golyókat. Kézzel ellapítom öket a tepsin, és 5 deka durvára vagdalt pisztáciával megszórom minden másodikat. 175 foknál 8-10 percig sütöm.
Amikor kihültek a kekszek, vízfürdö felett megolvasztott nugáttal megkenem az alsó lapot, és egy pisztáciás lapot nyomok rá.
Pistazien-Plätzchen
- 2 Eigelbe
- 300 g Marzipanrohmasse
- 100 g Puderzucker
- 100 g ungesalzene, fein gemahlene Pistazienkerne
Alle Zutaten gut miteinander verkneten, zu kleinen Kugeln mit etwa 2 cm ø formen , auf Backblech setzen. 2 Eiweiße in ein Gefäß geben, verquirlen, Kugeln bepinseln, etwas flach drücken. Mit 50 gr grob gehackten Pistazien jedes zweite Plätzchen bestreuen, und im vorgeheizten Backofen bei 175 °C etwa 8 - 10 Minuten backen.
Nussnougat im Wasserbad streichfähig schmelzen, und 2 Plätzchen damit zusammenfügen.
| |