Waffel fahéjas tejberizzsel és gyümölcsökkel
2006.12.13. 21:00
Kipróbált és nagyon jól bevált recept szerint sütöm mindig a waffelt. Így garantáltan finomra sikerül! Forró meggyel, vanílafagyival, vagy ahogy a képen látható: fahéjas tejberizzsel és gyümölcsökkel -nyáron eperrel- szoktuk enni. Szögletes "belga waffelsütöben" sütöttem, de kerek formában is ugyanilyen finom lesz!
- 25 deka szobahömérsékletü vaj
- 10 deka cukor
- 1 csipet só
- 5 egész tojás
- 25 deka liszt
- 5 deka étkezési kemenyítö
- 2 tk. sütöpor
- szükség szerint tej
A vajat a cukorral és sóval habosra keverem, egyenként hozzáadom a tojásokat, és beleszitálom a sütöporos keményítös lisztet. Annyi tejet adok hozzá, amennyivel egy nagyon lágy de nem folyós tésztát kapok. Kb. 1 csésze.
1-1 púpos evökanál tésztát kanalazok a felforrósított waffelsütöbe, és készre sütöm. Rácsra teszem hülni, így finom ropogós marad.
|