|
Hókifli
2006.12.23. 00:03
Hókifli, finom saját készítésü gesztenyemasszával és spanyol birsalmalekvárral töltve!
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 2 dkg élesztő, vagy egy mokkáskanál élesztöpor fél dl langyos tejben feloldva
- 7 dkg cukor
- 2 egész tojás
- 1 kanál tejföl
- 1 csipet só
A lisztet a sóval, cukorral és a vajjal (margarinnal) elmorzsolom, és beleöntöm a tejben feloldott élesztöt, a tojásokat és a tejfölt. Gyorsan összegyúrom a tésztát, fél óráig letakarva pihentetem, majd 3mm vékonyra kinyújtom, kiszúrom és 1-1 teáskanál tölteléket rakok rá. Kifli formára hajlítom, és hölégkeverésnél 160 foknál világosra sütöm. Sütötöl függöen 8-10 perc a sütési idö. Még forrón leszórom vaníliás porcukorral.
| |