*MACIKONYHA* : Aszalt szilvával töltött szüzpecsenye hercegnö burgonyával |
Aszalt szilvával töltött szüzpecsenye hercegnö burgonyával
2006.12.26. 11:29
A hercegnö burgonya elkészítése nem nagy ördöngösség! Csak egy jó nyomózsák kell hozzá, nameg egy finom, tojássárgájával dúsított tejszínes-vajas krumplipüré...
Most kicsit másképp készítettem a szüzpecsenyét mint szoktam:
Aszaltszilvával megtöltöttem a felszúrt húsdarabokat. Elözöleg kb. 10 cm-es darabokra vágtam a szüzet, így mindkét végén szépen fel lehet szúrni. Sóztam borsoztam, és kevés forró olajon pirosra sütöttem mindegyik oldaláról. Mikor ez megtörtént, alufóliába csomagoltam a húst.
A visszamaradó olajban 1 apróra vágott hagymát pirítottam,1 tk. cukorral leszórtam és kicsit megkaramellizáltam. 2 dl vörösborral és 2 dl húslevessel felöntöttem, 5-6 szem aszaltszilvát adtam hozzá, és a 3/4-ére beföztem. Ekkor egy dl tejszínt adtam hozzá, és összeforraltam. Merülömixerrel finomra mixeltem benne a hagymát és a szilvát, sóval és frissen örölt feketeborssal utánaízesítettem, és beleraktam az elösütött húsokat a kifolyt húslével együtt. Lefedve takaréklángon készre pároltam a mártásban a húst. Akkor jó, ha belül még rózsaszín, de nem véres!
|